Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Novice in vabila pomembne novice in vabila na prireditve

Izlet v Prekmurje

0 Komentarji
1345
01 mar 2019

                                                                           

TDŠ

 

 

 

  ŠMARTNO OB PAKI

 

 

 »Malo luštno, malo tropsko in malo čokoladno …«

 

Kdaj:              sobota, 13. april 2019

Odhod:         ob 6. uri – parkirišče Mladinski center Šmartno ob Paki

 

PROGRAM IZLETA

 

1. Ogled LUŠTne domačije v Renkovcih pri Turnišču

V novem vzorčnem rastlinjaku bomo spoznali način pridelave paradižnika pod blagovno znamko LUŠT. Na domačiji pridelujejo 100 različnih sort paradižnika. Skozi LUŠTno zgodbo se bomo podrobneje seznanili s skrivnostmi tega sočnega sadeža. Po ogledu rastlinjaka bomo lahko tudi poizkusili paradižnik, se okrepčali v njihovem bifeju in še kupili paradižnik.

 

2. Ogled Tropskega vrta v Dobrovniku – Ocean Orchids

V Dobrovniku si bomo ogledali vrt tropskih rastlin in iz vrta pokukali v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti 4000 orhidej. V vrtu bomo lahko občudovali poleg številnih botaničnih vrst orhidej zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta kot so banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ylang, ingver, karambola ter številne druge.

 

3. Ogled Podeželske čokoladnice Lipič – Passero v Tešanovcih

Na zadnje se bomo odpravili še na Počitniško domačijo Passero kjer si bomo ogledali domačijo z zorilnico mesnin in čokoladnico ter prikaz  izdelovanja čokoladnih pralinejev z degustacijo čokoladnih izdelkov. V njihovem vinotoču pa se bomo okrepčali  s kmečkimi dobrotami, gibanico in njihovimi vini.

 

CENA IZLETA: 45 EUR

V ceno so vključeni stroški prevoza, voden ogled LUŠTne domačije, degustacija paradižnika, paradižnik v protivrednosti 3 €, voden ogled Tropskega vrta v Dobrovniku, dobroimetje v vrednosti 2,50 € na 1 artikel v trgovini Tropskega vrta (vrednost nakupa mora biti nad 2,50 €), ogled domačije Passero z zorilnico mesnin in čokoladnico, prikaz izdelovanja čokoladnih pralinejev, degustacija čokoladnih izdelkov,malica - kmečka plošča v Vinotoču Passero (domači suhomesni izdelki: salame,klobase, kare, vratovina, Prekmurska šunka s certifikatom, kuhana šunka, jetrna pašteta, zaseka s prekajenim mesom, gorički sir, zelenjava, rženi kruh), Prekmurska gibanica in degustacija 4 vzorcev vina.

 

Prijave zbira Boža Polak (031 713 763) do zasedbe avtobusa. Ob prijavi je treba poravnati tudi stroške izleta.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Izleti v občini Braslovče S TD Petrovče na izlet v Avstrijo Vabljeni na izlet v Braslovče
Izlet TD Šmatno

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..