Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

Turistično društvo Gušt Tabor

info@td-gust.si

Naslov: Miklavž pri Taboru 10
Kontaktna oseba: Adolf Laznik
Telefon, gsm: 041 543 396
Član RTZ SAŠKA od: 24 jun 2017
Nazaj na članstvo

Guštovanje2

TD Gušt_člani3

TD Gušt_člani

Turizem

20
Sep

Adi Laznik, 041 543 396

4
Jul

Planinsko društvo Tabor

 v sodelovanju z Društvom žena in deklet

 in Lovsko družino Tabor

 

VABI

TABOR-2

Turistično društvo Gušt Tabor
Predsednik Adi LAZNIK
Tajnica Urška BAN
Blagajničarka Mira PEPEL

 

Turistično društvo GUŠT Tabor ( TD GUŠT ) je bilo ustanovljeno v sredini leta 2015 z namenom povezovanja ponudnikov različnih izdelkov in storitev s podeželja v osrčju zelene Spodnje Savinjske doline. Ustanovitelji društva že kar nekaj časa neformalno sodelujejo v podeželski turistični ponudbi na področjih ponudbe pridelave lokalne hrane, kmečkega turiz...ma in agrokampinga, organizacije slavnostnih dogodkov in gostinske ponudbe, prenočitvenih zmogljivostih, kateringa ter čebelarstva. Združeni v društvu TD GUŠT pa bi svoje dejavnosti radi povezali v celovito ponudbo kraja, ki se ponaša s prvinsko neokrnjeno naravo in enkratnimi možnostmi aktivnega preživljanja obiska ali dopusta na številnih pohodniških poteh od Čemšeniške planine (1204 m) do Mrzlice (1122 m), z obveznim nepozabnim vmesnim postankom na Zajčevi koči (742 m) in vzponom na taborski triglav - Krvavico (906 m), od koder pa je v jasnem vremenu viden resnični Triglav. Poleg pohodniških poti pa navdušujejo številne gorske in ravninske kolesarske steze, ki predstavljajo številna izhodišča za celotno Savinjsko dolino ter celjsko kotlino. TD GUŠT bo sposobno s svojimi vodniki z licencami prevzeti organizirano vodenje pohodniških in kolesarskih izletov, vsekakor pa bo njegova prioritetno delovanje na celoviti podeželski turistični ponudbi, ki trenutno temelji na naslednjih pobudnikih - ustanoviteljih društva:

1. Lokalna pridelava kmetijskih pridelkov in predelava mesa iz zunajpašne črede: KMETIJA LAZNIK
2. Slovesnostno-gostinske prireditve na Ribniku pri Lisjaku: GOSTINSTVO LISJAK
3. Agroturizem in agrokamping: KMETIJA WEISS
4. Čebelarstvo / izdelki in muzej čebelarstva: ČEBELARSKI MUZEJ PEPEL
5. Apartmajsko bivanje v apartmajih PR' BRIŠN'K in catering ponudba: GOSTINSTVO GRŽINA
6. Slovenska narodna in zabavna glasba: ANSAMBEL ZUPAN, Glasbena skupina ZA'KA PA NE

Čeprav se Slovenci plašno lotevamo prikazovanja svoje zgodovine, želijo preko novega turističnega društva GUŠT obiskovalcem prikazati, da naš kraj poleg atraktivne podeželske turistične ponudbe in lepe narave, bogati tudi živahna zgodovina trgovskih povezovalnih poti med Rimom in Panonijo. Pri nas se nahajajo tudi razvaline gradu Ojstrica, nekdaj last Celjskih grofov, kjer se je po legendi tragično končala ljubezen med Friderikom in Veroniko Deseniško. Ojstrica je poznana tudi po izbruhu vseslovenskega kmečkega upora v 17. stoletju.

Ustanovitelji društva pa se polno zavedajo, da je za uspešno delovanje društva pomembno povezovanje na različnih nivojih turizma in že takoj ob ustanovitvi smo pristopili k partnerstvu Lokalne akcijske skupine za razvoj podeželja Spodnje Savinjske doline (LAS SSD), kjer bomo sodelovali v razvojnih turističnih projektih.

Prav tako se zavedajo, da je turizem živa stvar, ki zahteva stalno spremljanje in prilagajanje tokovom turističnega povpraševanja, zato so v naše vrste vabljeni vsi, ki so pripravljeni aktivno popestriti in dopolniti našo podeželsko turistično ponudbo.

Naslov: 

Miklavž pri Taboru 10, 3304 TABOR
Kontakt: Adi LAZNI, telefon 041 543 396

E-pošta: 

info@td-gust.si