Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

TURISTIČNO DRUŠTVO DOBRNA

Naslov: Dobrna, Občina Dobrna
Kontaktna oseba: Marija Deu Vrečar
Telefon, gsm: 041 769 684
Član RTZ SAŠKA od: 18 avg 2016
Nazaj na članstvo

DOBRNA-2

Ob sotočju hudourniške Dobrnice in Topličice je skozi mnogo let nastajalo naselje Dobrna. Od kod ime? Še vedno je prisotno ljudsko izročilo, da je dolino prekrivalo jezero, okrog njega pa so bili bogati gozdovi plemenitega hrasta Doba, po njem naj bi kraj dobil ime.
Ko je odtekla voda, se je iz močvirja na severnem zapadnem delu doline ob hladnih jutrih kadilo. Po močvirju so rili divji prašiči. Pravijo, da gre prav njim zasluga za odkritje termalne vode in nastanek danes evropsko in svetovno znanih Toplic.
Turistično društvo Dobrna je bilo ustanovljeno leta 1955 na pobudo takratnega direktorja Zdravilišča Dobrna gospoda Zmaga Likarja. Osnovna naloga društva je bila animirati svoje člane ter druge občane Dobrne v prizadevanjih za čim lepši videz kraja in naselij v Občini Dobrna.
Vsako leto so se naloge društva dopolnjevale in rezultat dobrega sodelovanja med člani in vodstvom društva je doseglo vse to s čimer se lahko pohvalimo danes. Z aktivnim delovanjem v Občini Dobrna in prav tako izven nje je društvo poznano daleč naokrog.

Picture