Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

TURISTIČNO DRUŠTVO SKORNO

Naslov: Skorno 44, 3325 Šoštanj,
Kontaktna oseba: Srečko Stropnik
Telefon, gsm: 031 556 658
Član RTZ SAŠKA od: 18 avg 2016
Nazaj na članstvo

Skorno - slika 1

PRIREJANJE PRIREDITEV

 

V Turističnem društvu Skorno se ob določenih državnih praznikih pripravijo prireditve samostojno ali pa v sodelovanju z okoliškimi društvi in občino Šoštanj. Društva, s katerimi se Skorno povezuje, so Turistično društvo Pristava, Športno-kulturno društvo Mačji kamen, Športno društvo Ravne in Prostovoljno gasilsko društvo Šoštanj. Med seboj si pomagajo, izmenjujejo mnenja in izkušnje na raznih sestankih, predstavniki sodelujočih društev pa med drugim sodelujejo na prireditvah partnerskih društev. Društvu pomagata občina Šoštanj in Krajevna skupnost Skorno-Florjan, in sicer denarno ter s posojo prireditvenih šotorov in materialnih sredstev.

OŠTANJ-2

Narava, kulturna dediščina in velika sloga med ljudmi v Skornem je leta 1995 rodila idejo o ustanovitvi Turističnega društva Skorno. Tako so najbolj zagnani strnili misli in ideje, uredili vso potrebno dokumentacijo in društvo je bilo ustanovljeno. Za prvega predsednika so takrat izvolili Franca Skornška, ki je v nadaljnjih letih požrtvovalno uresničeval vse nastajajoče ideje in Turistično društvo Skorno je kaj hitro postalo prepoznavno ne samo v občini Šoštanj ampak tudi izven nje.

 

Leta 2003 je društvo izvolilo novega predsednika – predsednico Mašo Stropnik. Novo vodstvo je v društvo prineslo tudi nove ideje, predvsem pa se je društvu pridružila mladina.

 

Na rednem letnem občnem zboru, februarja 2011, je vodenje društva prevzel Matej Skornšek. Zaradi mnogih športnih in pevsko kulturnih prireditev, je društvo na tem istem občnem zboru ustanovilo dve sekciji: Sekcija Mešanega pevskega zbora Turističnega društva Skorno in Športna sekcija Turističnega društva Skorno. Tako se je letni delovni plan še dodatno razširil, a predsednik društva, Matej Skornšek, je nekaj dela porazdelil predsednikom sekcij Gregu Skornšku (predsednik športne sekcije) in Marku Podvratniku (predsednik sekcije zbora).

 

V letu 2015 je na rednem občnem zboru štiriletno vodenje športne sekcije prevzel Srečko Stropnik, MePZ Skorno pa Tadeja Skornšek. Mandatno obdobje TD Skorno je podaljšal dosedanji predsednik Matej Skornšek.