Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

TURISTIČNO DRUŠTVO TOPOLŠICA

Naslov: Topolšica 109, 3325 Šoštanj
Kontaktna oseba: Darko Delopst
Telefon, gsm: 041 627 174
Član RTZ SAŠKA od: 18 avg 2016
Nazaj na članstvo

OŠTANJ-2

TD Topolšica

Topolšica 96, Topolšica

Turistično društvo Topolšica

Kontaktna oseba: Darko Delopst

BOŽIČNO VESELJE

15. decembra je narava naredila svoje in nam zagodla tako, da je deževalo in pobralo skoraj ves sneg, s katerim nas je malo pred tem bogato obdarila. Za pohodnike, ki vsako leto vztrajno hodimo od jaslic do jaslic v Topolšici pa je bilo vreme kot naročeno. Naša vztrajnost je že pregovorna in nakazuje na božično poslanstvo druženja, pozitivnih misli in dobrote.

Zelo lepo je bilo na samem začetku, kjer smo si ogledali jaslice, ki so jih postavili člani turističnega društva Topolšica – podeželje in so razstavljene na naši začetni točki pohoda – Termah Topolšica. Prijazen sprejem, smo kot vedno doživeli v Centru starejših Zimzelen v Topolšici. Jaslice so tokrat zaradi tehničnih ovir sicer nekoliko manjše a zato bolj domače. Izdelala sta jih Volkov Tine in Perovec Tonček in so v centru že tretje leto.

Od tam pa smo s prijetnim tempom in v prijateljskem razgovoru premagovali še pot skozi naš kraj in uživali ob božični razsvetljavi, ki jo je letos sponzorsko omogočil in izvedel Tini Koželjnik in se mu ob tej priliki iskreno zahvaljujemo. Kar prehitro je minil čas, ki smo ga porabili na poti do Zafršnikove domačije, kjer stojijo NAŠE - ZAFRŠNIKOVE jaslice, ki smo jih naredili sami člani turističnega društva Topolšica. Letos smo dodali vola in tri kralje in življenje v hlevčku je kar bolj zanimivo. Kot lani, smo bili tudi letos počaščeni, da je te jaslice otvoril gospod župan prof. Darko Menih, ki je sicer nekoliko kasneje pridružil praznovanju, ker je bil zadržan na neki drugi prireditvi. Zelo dobro ga je nadomeščala Mara Pergovnikova – lastnica marofa, kjer stojijo jaslice in njen sin z družino. Z dobrimi željami ob prazniku, smo se družili še nekaj časa. Z nami so potovali turisti iz Ajdovščine, z Goričkega, iz sosednjih Gaber in domačini.

Vabimo vas, da si jih pridete ogledati tudi vi, saj so zares nekoliko drugačne.

TRADICIONALNI NOČNI SLALOM V ČRNI NA KOROŠKEM

V PETEK, 5.03.2010, ob 19. uri so se tudi predstavniki predstavniki Turističnega društva Topolšica udeležili nočnega slaloma v Črni na Koroškem.
Drago Tamše je v kategoriji nad 60 let s časom 41,97 osvojil zlato medalijo, Franc Mokina pa v isti kategoriji s časom 42,84 srebrno.
Franc Šmon in Zoran Lesnjak sta v hudi konkurenci skupine do 50 let, dosegla čas 38,25 in 39,15 oz.19. in 20. mesto.
Za dosežen uspeh,celotni ekipi iskreno čestitamo.